Postopek nakupa v spletni trgovini gumenadom.si


1.       V iskalniku na prvi strani, vpišite željene parametre (dimenzijo pnevmatik) in s klikom na gumb “povečevalno steklo” se vam prikažejo rezultati (oznaka 1 na sliki). Lahko pa uporabite izbirne parametre v konfiguratorju in s klikom na gumb “Prikaži” se vam prikažejo rezultati iskanja (oznaka 2 na sliki).

 


 

 

2.       Če niste najbolj prepričani, katere pnevmatike in znamka vam odgovarjajo, lahko z izborom “Izberite gume” izberete poljubno sezono s padajočega menija ali pa celo izberite pnevmatike z oznako Ponudba dneva ali Najbolj prodajano (oznaka 3 na sliki).

 


 

3.       V naslednjem koraku se vam prikažejo vse pnevmatike, ki ustrezajo vašim izbranim parametrom. Za testni prikaz smo izbrali hitri iskalnik in sicer “Sava 2055516”.

- Na levi strani imate podate parametre, ki ste jih uporabili pri iskanju + znamka pnevmatik (oznaka 4 na sliki).

- Na desni strani je na voljo padajoči meni, s katerim si lahko prilagodite željeno iskanje po naslednjih parametrih (oznaka 5 na sliki).

- S prehodom miške preko zelene oznake “i-information” se vam prikažejo vse lastnosti omenjene pnevmatike kot so hitrostni razred, letna sezona, velikost, hrupni index itd. (oznaka 6 na sliki)

- S klikom na “več” preidete na podstran izbrane pnevmatike. Na tej podstrani so še dodatni opisi in slike gum. To stran imenujemo podrobnosti artikla. (oznaka 7 na sliki)

- S klikom na oznako “košarica”, se vam odpre dodatno pojavno okno, na katerem izberete število pnevmatik, ki jih želite dodati v košarico. Predhodno je izbrano število 4, saj to je najbolj pogosti nakup v spletni trgovini s pnevmatikami. Če želite izbrati drugo število, s klikom na padajoči meni, izberite željeno količino (oznaka 8 na sliki).Dodatek:

-          Izgled podstrani artikla s pritiskom gumba “več”

 

-          Pojavno okno z izbiro števila pnevmatik preden jih dodate v košarico

 

 

4.       Ko ste uspešno izbrali in dodali svoj željeni artikel v košarico, ste preusmerjeni na podstran košarica. Na tej podstrani vas prvo opozorimo na registracijo, katera pa ni nujna oziroma pogoj za zaključek nakupa. Registrirani uproabniki imajo le večji nadzor nad preteklimi nakupi itd. To področje je pojasnjeno na podstrani “Sprememba podatkov – Uporabniški račun” (oznaka 9 na sliki)

-          Na levi imate na voljo vsa plačilna sredstva. Ne poslužujemo se opcije “Plačilo ob prevzemu” zaradi prevelikega števila vrnjenih pošiljk in neresnosti strank – posledično prevelik strošek (oznaka 10 na sliki)

-          Poljubno lahko spreminjate število pnevmatik (oznaka 11 na sliki)

-          Poljubno lahko iz košarice kadarkoli izbrišete artikel (oznaka 12 na sliki)